Skip links

Ik ben een (zorg)professional

Vanaf vandaag kun je op een laagdrempelige én leuke manier een digitale scholingsmodule delier volgen om je kennis over een delier te vergroten door te kijken door de ogen van de patiënt en zijn naaste zelf. Je krijgt meer inzicht en handvaten over de periode voorafgaand, tijdens en na een delier. Tijdens het doorlopen van de module volg je dhr. Bakker, een 85-jarige man die op straat is gevallen en opgenomen wordt in het ziekenhuis. Door het bekijken van video’s en het beluisteren van audio-fragmenten en het lezen van de achtergrondinformatie word je kennis over een delier vergroot.  Hoe ziet het er uit als iemand een delier ontwikkelt? Wat kun je beter wel en niet doen? Kortom, jij krijgt meer zicht op verwardheid.

De e-learning is bedoeld voor verpleegkundigen (in opleiding) en andere (zorg)professionals die te maken hebben met patiënten met een delier. Daarnaast is een digitaal platform voor mantelzorgers ontwikkeld om kennis over een delier bij hen te vergroten en de mantelzorgers handvaten te bieden ter ondersteuning van de draagkracht in de periode rondom een delier van een naaste. Als zorgprofessional kun je ook dit deel voor mantelzorgers bekijken..

Hoe goed is jouw algemene kennis over delier op dit moment? Doe de voortoets en kom er achter hoe het er voor staat.

Welkom bij
Wat doe je bij Delier?

Een e-learning module over Delier ontwikkeld in samenwerking met:

Ik ben een (zorg)professional:

Wat doe jij bij Delier?
E-learning module
Achtergrondinformatie

Ongerust over uw eigen gezondheid of dat van uw familie of naaste?

Iemand met een delier kan opgewonden en onrustig zijn. Of juist stil en teruggetrokken. Een delier kan ontstaan door een ziekte, een operatie, een ongeval of medicijnen. Bent u ongerust over uw eigen gezondheid of dat van uw familie of naaste? Dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk. Een huisarts kan de mogelijke oorzaak van een delier onderzoeken en meekijken op het gebied van medische zorg of vragen rondom medicijngebruik. In het weekend en ’s avonds kunt u terecht bij de huisartsenpost.

Vragen op het gebied van welzijn?

Hiervoor kunt u terecht bij familie/vrienden, vrijwilligersorganisaties, een wijk of sociaal team. In een wijk of sociaal team worden de krachten gebundeld van meerdere professionals, zoals een sociaal werker, een ouderenconsulent of een wijkverpleegkundige. U kunt hier komen via de huisarts, maar ook via uw gemeente. Zij kunnen u verdere informatie geven over wat dit team voor u kan doen. Hoe dit wijk of sociaal team van professionals precies wordt genoemd en hoe bij u in de buurt geregeld is, afhankelijk van de gemeente waarin u woont

Is er geen medische aanleiding maar bent u op zoek naar ondersteuning voor de langere termijn?

Dan kunt u het beste bellen met de gemeente om te kijken of u hulp of ondersteuning kunt ontvangen van het wijkteam. Zij kijken met u wat u nodig heeft, welke mogelijkheden er zijn voor u in de wijk, maar helpen ook uw familie, vrienden of naasten wat er mogelijk is.